Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi

de epurasha2bb in Pui, 20 Ian 2011 | 5746 vizualizari

 

am papat ieri la pranz

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • ulei de masline cu aroma de salvie
  • cimbru uscat
  • 1 graunte de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin uscata
  • 100 g cascaval
  • sare
  • 1 pahar de lapte rece
  • 30 g unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi:

Se curata cartofii de coaja si se taie rondele, se tin o ora in putin lapte rece , se scurg apoi si se aseaza un strat de rondele , se pun bucatele de unt printre ei, se presara sare si piper, cimbru uscat si bucatele de cascaval si se pune urmatorul strat.Se picura din loc in loc putina apa si se coc la cuptor in vas de jena.

Puplele se pun intr-un vad termorezistent unse bine cu ulei cu aroma de salvie, si date cu sare, piper.Se pune langa ele o frunza de dafin si un graunte de usturoi se toarna cu grija printre ele o ceasca de apa si se dau la cuptor sa se inabuse acoperite cu o folie de hartie de copt .Cand sunt aproape gata se toarna si vinul si se mai lasa descoperite inca putin sa se rumeneasca.

Se servesc impreuna cu cartofii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

lacrimioara 1

20.01.2011, 20:41

delicios super arata

kamy 1

20.01.2011, 20:48

imi plaaaace

epurasha2bb 1

21.01.2011, 14:13

multumesc fetelor! pai dia v-am zis ca io gatesc azi si postez maine ca nu am timp in aceeasi zi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui la cuptor